. Pols Mala | Look4treasures. Bijzondere sieraden.

Pols Mala

Een pols Mala is een gebedsarmband welke gebruikt kan worden om de tel niet kwijt te raken bij het reciteren, chanten of het mentaal herhalen van een mantra of de naam van een godheid. Het tellen van de kralen wordt, door boeddhisten, in de linker hand gedaan, meestal ter hoogte van het hart, en wordt, wanneer niet gebruikt, om de linkerpols gedragen.

Er zijn veel verschillende exemplaren van Mala armbanden denkbaar. Zowel qua materiaal als het aantal kralen. Zo wordt er gezegd dat het aantal kralen deelbaar moet zijn door 9, anderen zeggen dat het deelbaar moet zijn door 3, maar het punt is dat een Mala met 16 of 28 kralen ook heel gewoon is. Sommige pols Mala’s zijn voorzien van een Guru kraal, anderen weer niet.

Qua materiaal voor een Mala armband kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld de kralen van de Bodhi – of de Rudraksha boom. Volgens het Boeddhisme bereikte de Siddhartha Gautama Boeddha verlichting (Bodhi) tijdens het mediteren onder de Bodhi boom. Hoewel bij Bodhi vaak gedacht wordt aan het Boeddhisme is deze ook aanwezig als concept in andere Indiase filosofieën en tradities.

Rudraksha (pols) Mala’s vind je vaak bij de Hindoes (maar ook bij de Sikhs en Boeddhisten). Het woord Rudraksha is afgeleid van Rudra (Shiva – de Hindoe god van alle levende wezens) en aksha (ogen). Een hindoeïstische legende zegt dat Lord Shiva eens zijn ogen opende na een lange periode van Yoga meditatie en vanwege extreme vervulling liet hij een traan. Deze enkele traan van Shiva’s oog groeide uit tot de Rudraksha boom.

Het merendeel van de Mala armbanden die Look4treasures aanbied zijn gemaakt van half edelstenen en vaak prachtig versierd. Of het nu om Parels, Tijger oog, Lapis Lazuli, Jade, Jaspis, Agaat, Bronziet of bijvoorbeeld Sodaliet gaat, Look4treasures heeft veel verschillende soorten pols Mala’s op voorraad. Mocht de juiste er nét niet tussen zitten, dan kan er contact op worden genomen en dan gaan wij kijken wat mogelijk is.

canada goose damen uggs uggs rea moncler jas heren parajumpers sale canada goose jakke duvetica jas moncler pas cher canada goose sale woolrich jacke damen peuterey sale canada goose zug moncler outlet barbour schweiz duvetica uk canada goose sale parajumpers schweiz parajumpers jas moncler outlet woolrich jas dames
timberland femme timberland boots timberland noir timberland shoes timberland homme timberland chaussure timberland schoenen timberland shoes timberland boots timberland schuhe timberland wien timberland schuhe damen timberland boots
canada goose jakke dame canada goose jakke canada goose danmark canada goose tilbud barbour jakke canada goose jakke moncler jakke canada goose udsalg canada goose jakke